Tűzcsappantyú: mit kell tudni róla?

Munka

A tűzcsappantyú a tűz terjedésének megakadályozására szolgál a szellőzőrendszerekben, és ugyan nem kötelező, de ajánlott a beszerelése.

A tűzvédelem lényege, hogy megakadályozzuk a tűzeseteket, illetve, ha már kialakultak, akkor csökkentsük a károkat. A szabályok és előírások mellett számos eszköz és berendezés is ezt a célt szolgálja, és ez utóbbiak közé tartozik az úgynevezett tűzcsappantyú is.

Fontos tudni, hogy a tűzcsappantyú beépítését a szellőzőrendszerekbe semmilyen szabály nem teszi kötelezővé, ám ajánlott, hiszen segít megakadályozni a tűz terjedését.

Mi a tűzcsappantyú?

A tűzcsappantyú egy lezárható, tűz- és hőálló ajtó, amelyet típustól függően automatikusan és kézi vezérléssel is lehet aktiválni, és gyakorlatilag az épületfelügyeleti rendszer részeként működik. Az eszközt a szellőzőrendszer bizonyos csőszakaszaiba kell beépíteni, és a többi tűzgátló megoldással kvázi együttműködve akár két órán át is segíthet megakadályozni a tűz terjedését a csöveken keresztül, így mérsékelve a károkat.

Fontos, hogy bizonyos szempontból akár életvédelmi eszköznek is tekinthető, hiszen a füst terjedése is megakadályozható a segítségével, ez pedig az esetlegesen az épületben rekedt emberek túlélési esélyeit növeli.

Ha fontos Önnek a biztonság, vásároljon tűzcsappantyúkat cégünk, a Hungaro Air Matik Kft. kínálatából! Webáruházunkban számos típus megtalálható, tehát mind az automatikus, mind a kézi vezérlésű változatokat forgalmazzuk, és a különböző méretekkel mindenki igényeit ki tudjuk elégíteni.

Rendeljen Ön is tőlünk, és mérsékelje a tűz terjedésének veszélyét, illetve a károkat egy esetleges tűzeset során! Termékeink tűzvédelmi minősítéssel, illetve az elvárható teljesítménynyilatkozatokkal is rendelkeznek, és akár utólag is beszerelhetőek a szellőzőrendszerekbe.

Informálódjon részletesebben a www.hungaroairmatik.hu címen elérhető weboldalunkon, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!

Archívum

Archívum

Archívum