Tűzcsappantyú: mit érdemes tudni róla?

Építőipar

A tűzcsappantyú alapvető szerepet játszik az olyan épületek tűzbiztonságának megteremtésében, ahol szellőzőrendszerrel oldják meg a levegő cseréjét.

A tűzcsappantyú egy egyszerű, mégis hatásos szerkezet, amely megakadályozza a tűz terjedését a szellőzőrendszeren keresztül, ezzel pedig hozzájárul az épület biztonsági szintjének növeléséhez. Ehhez a szellőzőrendszer bizonyos csőszakaszaiba kell beépíteni, a zárszerkezete pedig automatikusan kiold tűz esetén – ekkor az ajtó lezáródik –, és így képes akár két órán át is megakadályozni a tűz és a füst terjedését.

Amikor a hőmérséklet eléri az automatikus tűzcsappantyú aktiválási hőmérsékletét – ez többnyire 72-90 C° közötti hőmérsékletet, azaz nagy valószínűséggel tüzet jelent –, az úgynevezett pillangólap, azaz a tűzcsappantyú ajtaja bezáródik, ezzel pedig megakadályozza a további károkat és tragédiákat.

A tűzcsappantyú fontos eleme a biztonsági rendszernek, mivel hozzájárul a tűzveszélyes helyeken, ipari létesítményekben dolgozók, illetve a társasházakban lakók biztonságához. Segít megelőzni a tűz terjedését a szellőzőrendszeren keresztül, ami jelentősen csökkenti a károk mértékét, emellett a füst terjedésére is hatást gyakorol, ezzel megelőzve, de legalábbis csökkentve a füstmérgezéses eseteket, illetve követi a szabványokat és előírásokat, hogy az épület teljesíthesse a tűzbiztonsági követelményeket.

Fontos, hogy a tűzcsappantyúk rendszeres karbantartása és ellenőrzése elengedhetetlen annak érdekében, hogy vészhelyzet esetén hatékonyan működjenek!

Cégünk, a Hungaro Air Matik Kft. többek között tűzcsappantyúkat is forgalmaz, melyek közül Ön is egyszerűen, mindössze néhány kattintással rendelheti meg a megfelelő típust. Amennyiben bővebb információra lenne szüksége termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, látogasson el a www.hungaroairmatik.hu címen elérhető honlapunkra, illetve forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén: a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!

Archívum

Archívum

Archívum