Tervezői felelősségbiztosítás és a biztosítható tevékenységek

Építőipar

Tervezői felelősségbiztosítás független szakértők támogatásával! Segítünk eligazodni a biztosítható tevékenységek között, és megtalálni az Ön számára megfelelő ajánlatot, ami biztos hátteret nyújt, ha szükség van rá!

Számtalan egyéb szakterület képviselői mellett ma már az építőiparban tevékenykedő tervezőmérnökök számára is nélkülözhetetlen a felelősségbiztosítás. El kell ismerni, hogy bárki hibázhat munkája során, de indokolatlan kártérítési igény is felmerülhet, az ilyen helyzetekre pedig jobb felkészülni anyagilag. A tervezői felelősségbiztosítás azt szolgálja, hogy a kártérítés költsége ne a vállalkozást terhelje, kockáztatva azzal annak fennmaradását, a károk megtérítése ugyanis a biztosító dolga.

Fontos tudni, hogy a biztosítható tevékenységek társaságonként különbözőek, ahogyan az ajánlatok egyéb pontjaiban is eltérések mutatkoznak. A tervezői felelősségbiztosítás csak akkor nyújt segítséget a vállalkozásnak, ha a káresemény megfelel a szerződésben foglaltaknak, ezért körültekintőnek kell lenni. A legalapvetőbb tevékenységek közé tartozik az építmények építészeti, műszaki tervezése, továbbá az építészeti, belsőépítészeti és szakági tervezési tevékenység, valamint a tervezői művezetés. Vannak olyan biztosítótársaságok, amik szinte minden mérnöki tevékenységet belevesznek az alapfedezetbe, mások azonban szigorúan a tervezői tevékenységre korlátozzák a szerződés feltételeit. Ha valaki bizonytalan abban, hogy melyik a számára megfelelő tervezői felelősségbiztosítás, tanácsos hozzáértő segítségét kérni a választásban, így lehet valódi anyagi biztonságra szert tenni a szerződéssel.

Ha érdekli a tervezői felelősségbiztosítás, és szeretne többet megtudni a biztosítható tevékenységekkel kapcsolatban, a Hungarorisk Kft. szakértőire számíthat! Összegyűjtjük az Ön számára legkedvezőbb ajánlatokat, segítséget nyújtunk a szerződéskötésben, és a későbbiekben, kárrendezési eljárások esetén is rendelkezésére állunk.

Tájékozódjon szolgáltatásunkról és ismerje meg a tervezői felelősségbiztosítás részleteit a www.mernokbiztositas.hu weboldalon! Kérdéseit szívesen megválaszoljuk, ha kapcsolatba lép velünk a +36-1-454-0308-as telefonszámon vagy a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum