Öntözéstechnika: Mit érdemes tudni a folyamatról?

Szolgáltatás

A víz az élet feltétele, ahogy nekünk, embereknek, úgy az állatoknak és a növényeknek is szüksége van rá. A rendszeres és bőséges vízellátás a növények gondozásának alapja, hiszen a csapadék kiszámíthatatlansága miatt a rendszeres öntözésről a szakembereknek kell gondoskodniuk. A mezőgazdaságban ez azonban sokkal bonyolultabb folyamat, mint amikor a kertünkben locsolunk. Természetesnek vesszük, hogy a növények megkapják azt a vízmennyiséget, amire szükségük van az egészséges fejlődéshez, hogy aztán a termények a boltokba kerüljenek, de hogyan is néz ki a gyakorlatban a szakszerűen végzett öntözéstechnika?

A tisztavizes öntözőberendezés egy több gépészeti eszközből alkotott csoport. Egy erőgép hajtja az öntözőszivattyút, ami a nyomóvezetéken keresztül szállítja a vizet az öntözőgéphez, melyre különböző kijuttató adaptereket rögzítenek. Ilyen komplex folyamatból áll az öntözéstechnika, és természetesen minden eszközből nagyon sokféle típus létezik, melyeket a céloknak megfelelően lehet használni.

Az öntözéstechnikai berendezések tekintetében kiemelten a fontos a gazdaságos és hatékony működés, hiszen ez megalapozza a növények egészséges fejlődését, ugyanakkor a területen dolgozó szakemberek munkáját is megkönnyíti. Ennek megfelelően hosszú távon nem éri meg olcsóbb gépek mellett dönteni, és ha egykor kiváló berendezésünk mára elavult, célszerű lecserélni.

Amennyiben szeretné szakértők segítségét kérni az optimális öntözéstechnikai rendszer kiépítéséhez, esetleg úgy érzi, hogy elérkezett a korszerűsítés ideje, ismerje meg cégünk, a ProManure Kft. szolgáltatásait! Nagy szakmai múlttal a hátunk mögött segítünk ügyfeleinknek, hogy a céloknak leginkább megfelelő öntözéstechnikai eszközöket használhassák. Ha szeretne többet megtudni tevékenységünkről, és érdeklik az öntözéstechnika folyamatának részletei, látogasson el www.promanure.hu weboldalunkra! Kérdése van vagy megosztaná velünk speciális igényét? Keressen minket bátran elérhetőségeink egyikén, a +36-20-934-4615-ös telefonszámon vagy az i.bukkosi@gmail.com e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum