Munkavédelmi kesztyűk feladatra szabva

Munka

Szakmája megköveteli, hogy kiemelt figyelmet szenteljen a megfelelő kézvédelmi eszközök alkalmazásának? Ha sérülés vagy fertőzés kockázata áll fenn a munkavégzés során, válasszon az alkalmazási területnek megfelelő, professzionális használatra szánt munkavédelmi kesztyűt!

A kézvédelemmel kapcsolatban mindenkinek a kesztyűk jut eszébe elsőként, hiszen ezek a legalapvetőbb eszközök, ha óvni kell a kezeket munka közben. Kihívást azonban nem csak a hideg jelenthet, munkakörnyezettől függően szükség lehet ESD védelemmel ellátott, vegyszerálló vagy éppen vágásbiztos kesztyűkre.

A választás legfontosabb szempontja tehát a veszély típusának és mértékének meghatározása. Mindez még nagyobb jelentőséggel bír abban az esetben, ha egyidejűleg több veszélyforrással kell számolni. Ezen felül azonban egyéb szempontokat is figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a kesztyű maximális védelmet biztosítson viselőjének. Ide tartoznak például az alábbiak:

  • Általában milyen jellegű mozdulatokat kell tenni munkavégzés közben?
  • Milyen tárgyakat kell kézben tartani (különös tekintettel azok méretére, formájára, felületére)?

A jól megválasztott munkavédelmi kesztyűk nem csak óvnak az adott veszélyforrással szemben, hanem garantálják a biztos fogást és egyben maximális mozgásszabadságot adnak. Mindezzel már jól lehet teljesíteni a munkában, de ez nem jelenti azt, hogy be kell érni ennyivel. Az elismert gyártók a modern igényeket is szem előtt tartják a termékfejlesztés során, így ma már olyan védőkesztyűk is kaphatóak, amikben érintőképernyő kezelése sem jelent akadályt.

Ha új munkavédelmi kesztyűkre van szüksége, érdemes körülnéznie cégünk, a Biztovill Kft. webáruházában, a www.erdimunkaruha.hu weboldalon. Kínálatunkban minden veszélyforrásra és egyedi igényre megtalálhatja azt a kézvédelmi eszközt, amire hosszú távon számíthat majd munkájában.

Segítségre lenne szüksége a választásban, esetleg nem találta meg azt a típust, amit keres? Lépjen velünk kapcsolatba a +36-20-399-2930-as telefonszámon vagy az info@erdimunkaruha.hu e-mail címen, készséggel állunk rendelkezésére!

Archívum

Archívum

Archívum