Mit fedez a tervező biztosítás?

Biznisz

A tervező biztosítás kötelező minden szakembernek. Olyan anyagi fedezetről van szó, ami probléma esetén rendelkezésre áll.

Tévedni szakemberként elfogadhatatlan, de hibázni emberként mindannyiunkkal megesik. Bármennyire precíz, lelkiismeretes valaki, sajnos nem kerülheti el a néha becsúszó hibákat. Ez azonban nem változtat azon, hogy a szakember felelős azért, amit elvállalt, tervezett és aminek a kivitelezésében részt vett.

Egy sajnálatos tervezői hiba anyagi kárral jár együtt, aminek a megtérítése a szakemberre hárul. A tervező biztosítás tehát megóvja a szakembert attól, hogy váratlan probléma esetén ne tudjon eleget tenni a kötelezettségeinek. A biztosítás a megrendelő és a szakember számára is biztonságot tud nyújtani.

Mit fedez a biztosítás?

A mérnöki felelősségbiztosítás nemcsak a tervezői hibák következtében keletkezett anyagi károk megtérítésére, a javítás költségeinek a fedezésére használható fel. Jó tudni, hogy a kártérítési igények rendezését is lehetősége van finanszírozni egy szakembernek a felelősségbiztosításból.

Nagyon könnyen előfordulhat, hogy egy megrendelő nincs megelégedve valamivel a kivitelezés során vagy azt követően. Számon kérheti a szakembertől a konkrét döntést, a kivitelezés egyes lépéseit. A bizonyításhoz szükség lehet jogi procedúrára is, amiben jelentős költségek is terhelhetik a feleket. A szakembernek ez esetben sem kell a saját anyagi forrásait felhasználnia, hanem támaszkodhat a tervező felelősségbiztosítás nyújtotta, aktív fedezetre. Érdemes tehát minél részletesebb és minél több helyzetre kiterjedő biztosításban gondolkodni.

A mérnök szakma képviselőjeként Ön sem teheti meg, hogy nem tesz eleget az aktuális szabályoknak és nem teljesíti a követelményeket. A mi dolgunk az, hogy segítsük a gyors és eredményes ügyintézésben a hozzánk forduló ügyfeleket. A szolgáltatásainkról tájékozódjon a honlapunkon, a www.mernokbiztositas.hu webcímen. Munkatársunk örömmel segít, ha ajánlatot kérne tőlünk. Keressen minket bizalommal a hrisk@hungarorisk.hu email címen vagy a 06-1-4540308 telefonszámon.

Archívum

Archívum

Archívum