Milyen esetekben érdemes igénybe venni adózási szaktanácsadást?

Szolgáltatás

Egyetlen cég sem szereti, ha az adóhatóság ellenőrzi, de ez nem jelenti azt, hogy minden vállalkozás szabálytalanul működne. Természetesen vannak olyanok is, akik a szabálytalanság miatt tartanak az ellenőrzésektől, de még a legnagyobb odafigyeléssel, abszolút szabálykövetően működő cég vezetőjének is meghűlhet a vér az ereiben, ha levelet kap az adóhatóságtól.

Kétségbe esni azonban nem kell, viszont annak érdekében, hogy ne érje semmi meglepetés az ellenőrzés során, érdemes igénybe venni az adózási szaktanácsadást. Egy ilyen ellenőrzésen rengeteg minden múlik, és komoly következménye lehet egy véletlenül rosszul megválaszolt kérdésnek is. Sajnos már árnyalatnyinak tűnő különbség is nagyobb jelentőséget kaphat, ha adózásról van szó.

Természetes, hogy egy cégvezető nincs pontosan tisztában az adózással kapcsolatos jogszabályokkal, hiszen a dokumentációt a könyvelő végzi, de az ő dolga az adóbevallások elkészítése is. Azonban egy adóhatóság által végzett ellenőrzésen a cég vezetőjeként Ön van jelen, ezért érdemes előre felkészülni, és kihasználni az adózási szaktanácsadás előnyeit.

Ennek során egy szakemberrel előzetesen minden kérdést megbeszélhet, tisztázhatja vele az esetlegesen felmerülő problémákat, illetve megismerheti azokat a jogszabályokat, amiket érdemes tudnia az ellenőrzéshez. Természetesen arra is van lehetőség, sőt, az a legjobb, ha az adózási szakemberrel együtt jelenik meg az ellenőrzésen.

A hangsúly minden esetben a felkészülésen van. A lényeg, hogy ne érje meglepetés, az ellenőrzést végző szakemberek ne tudjanak Önnek olyan kérdést feltenni, amire hirtelen nem tud pontos választ adni. Azzal, hogy igénybe veszi a tanácsadást, ezt alapozhatja meg.

Bővebb információért látogasson el honlapunkra, a www.beritax.hu weboldalra! Ha pedig további kérdése merült fel vagy szeretné igénybe venni a szolgáltatást, forduljon hozzánk bizalommal a +3620 522-5008-as telefonszámon vagy a beritax@beritax.hu e-mail címen! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban.

Archívum

Archívum

Archívum