Mi a feladata az automatizált kalibráló rendszereknek?

Ipar

Az automatizált kalibráló rendszerekkel a mérőeszközök pontos működése nem jelent semmilyen kihívást. A beállítást csak bízza a mi berendezéseinkre!

Mit jelent kalibrálni és miért van rá szükség?

Elöljáróban fontos tisztázni olyan alapfogalmakat, amikre szükség van egy ilyen szolgáltatás ismeretéhez. A kalibrálás nem mást jelent, mint egy adott mérőeszköz pontos vizsgálata annak érdekében, hogy a műszer megbízható adatokat szolgáltasson.

A kalibrálást végző rendszerek összetett tevékenységet végeznek. Fontos megjegyezni, hogy a kalibrálás nem beállítást jelent, hanem inkább ellenőrzést. Tehát nem végeznek a mérőműszeren semmilyen átállítást, ezt a későbbiekben kell megtenni, ha bebizonyosodik, hogy arra szükség van.

A kalibrálás lényege, hogy az erre a célra tervezett kalibráló rendszer a mérőműszeren számos tesztet végez. Mérések sorozatáról van szó, amit erre berendezett laborban hajtanak végre. Az automatizált kalibráló rendszerekkel ez a mérés már egyszerűbb és gyorsabb is, ami kiszolgálja az ügyféligényeket is. Léteznek fél automatikus és teljesen automatikus kalibrálási folyamatok is.

A tesztek végén akkor nyilvánítható sikeresnek a kalibrálás, ha sikerül bebizonyítani, hogy a mérőműszerről leolvasható adatok megegyeznek a mérendő anyag tulajdonságaival. A kalibráló rendszer a mérőműszer működését összehasonlítja egy másik mérőműszer működésével. Az utóbbi az etalon műszer, ami hajszálpontos mérést tud produkálni. Ennek kell megfelelnie a tesztelt mérőműszernek.

Kalibrálás nélkül egy mérőeszközt nem lehet megbízhatónak vagy pontosnak nevezni, így nem is alkalmas arra, hogy hivatalos mérést végezzenek a használatával.

Az ügyfeleinknek olyan szolgáltatást nyújtunk, ami megfelel a legmagasabb követelményeknek és a eleget tesz az aktuális igényeknek is. Ennek megfelelően a kalibrálást egyaránt meg tudja tőlünk rendelni laboratóriumban vagy helyszínen kivitelezve is. A részletekről további tájékoztatást tudunk nyújtani a weboldalunkon szereplő elérhetőségek egyikén.

Archívum

Archívum

Archívum