Kötelező bankkártya terminál használat: Ön már felkészült?

Kereskedelem

A kereskedelmi törvény módosítása rengeteg vállalkozást érint, és a határidő vészesen közeleg, ezért minden érintett számára érdemes végiggondolni, hogy felkészült-e a változásra. Miről is van szó pontosan?

Idén tavasszal módosításra került a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény, melynek értelmében minden kereskedőnek, aki online kassza üzemeltetésére kötelezett, elektronikus fizetési lehetőséget kell biztosítania a vevőknek. A kötelező bankkártya terminál használat 2021. január 1-től válik érvényessé, ami azt jelenti, hogy mindössze néhány hét van hátra arra, hogy az érintettek gondoskodjanak a szükséges teendőkről. A gyakorlatban úgy néz ki a kötelező POS terminál használat bevezetése, hogy a készpénzes fizetési lehetőség mellett minimum egy egyéb opciót biztosítani kell, ami lehet bankkártyás fizetés, azonnali átutalás, de más megoldás is, ami eleget tesz a követelményeknek.

A kereskedőkre nézve a kötelező bankkártya terminál használat nem csupán azt vonja magával, hogy be kell szerezni az ehhez szükséges eszközöket, hiszen számos ügyintézési teendő is felmerülhet az átállást érintően. Ennélfogva azoknak, akik még nem állnak készen a kötelező POS terminál használatra, minél gyorsabban kell cselekedniük, hogy a módosítás életbe lépése ne járjon kellemetlenségekkel a vállalkotásra nézve.

Ön is érintett a kötelező bankkártya terminál használat bevezetésében? Még nem intézett el mindent, és szakértők segítségét kérné, hogy felkészülten várhassa az átállást? A Cas-Tech-Trade Kft. csapata rendelkezésére áll, hogy a vállalkozásának és egyedi igényeinek legjobban megfelelő eszközökkel vághasson bele az új évbe, de igény szerint a későbbiekben is számíthat a támogatásunkra.

Termékeinkről és szolgáltatásinkról mindent megtudhat, ha ellátogat www.penztargepszerviz.hu weboldalunkra! Ha kérdése lenne a kötelező POS terminál használatra vonatkozóan, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén, a +36-1-330-5072-es telefonszámon vagy a sales@cttservice.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum