Filc anyagok és felhasználásuk

Építőipar

A filc anyagokat szalag formában széles körben alkalmazzák, mégpedig az épületgépészet területén. Filccel szigetelni elsőosztályú hatékonyságot jelent.

Milyen tulajdonságokkal jellemezhető a filc?

A filc sokoldalú anyag, amit nem csupán az iparban lehet hasznosítani. A filc anyag, tulajdonképpen nemezt jelent, ami eredetileg kézzel készített textil. Állati szőrből, gyapjúból állítják elő, amit nem szőnek, hanem préselnek. A természetes rostokat vízzel és szappannal keverik és mechanikus erővel egymáshoz préselik. Az ipari előállítás során nem kézi hanem gép erővel préselik a gyapjúszálakat formára.

A természetes szálak mellett mesterséges anyagok is alkothatják a filc termékeket, ilyen például a poliészter. A filc számtalan jó tulajdonsággal büszkélkedhet, aminek köszönhető, hogy széles körben tudják hasznosítani. 

  • A filc, ha természetes alapanyagból gyártják, akkor környezetbarát termék, ami magától lebomlik a használatot követően.
  • Puha, rugalmas, formázható, könnyű vele dolgozni.
  • Nem foszlik, kopásálló, tehát sokáig megőrzi eredeti állapotát.
  • Nagyszerű szigetelő képességgel rendelkezik.

Mire használják a filc anyagokat?

A filc anyagot egyaránt hasznosítani tudják a bútoriparban, ruhaiparban, az épületgépészetben vagy a sportszergyártásban is.

A hőszigetelésben és hangszigetelésben is kiemelkedően teljesít, emiatt vízvezetékcsövek, fűtési rendszerek csöveit csavarják körbe vele. Amellett, hogy hőszigetel, a zajokat is tompítja, ráadásul a korrózió ellen is védelmet tud nyújtani.

A filc tekercsekben kapható, szalag formában gyártják és igény szerint megvásárolható a szükséges méretben, mennyiségben. Ezek a termékek többnyire szintetikus anyagból készülnek, ennek köszönhetően pedig maximálisan tartósak, nem szakadnak, nem rothadnak el.

A szereléshez, karbantartáshoz, felújításhoz is alkalmas termékeinkről a www.westex.hu oldalon tudhat meg többet az érdeklődő. Minden megkeresésre reagálunk, hívja a 06-94-510102-es telefonszámot, vagy küldjön üzenetet a westex@t-online.hu e-mail címre!

Archívum

Archívum

Archívum