Épületsüllyedés megállítása és a kiváló okok

Építőipar

Repedések csúfítják el a házfalat, és szeretné tudni az okát, hogy megszüntethesse a problémát? Ha a repedések átlós irányban futnak, szinte biztosra vehető, hogy a jelenség oka a süllyedésben keresendő. Ebben az esetben az első és egyben legfontosabb feladat az épületsüllyedés megállítása, amihez a tömörítő cölöpözés a megfelelő eljárás. Nézzük, miről is van szó pontosan!

A házfalon megjelenő repedéseket sokan esztétikai problémaként kezelik, és egyszerűen eltüntetik azokat, azonban fontos tudni, hogy ez lényegében csak tüneti kezelés, vagyis hosszú távon nem megoldás. A süllyedést mielőbb meg kell állítani, ezt követően lehet falvarrással helyreállítani az épület állapotát, és csak ez után következhetnek az utolsó simítások, az esztétikai javítás.

Ha érintett a kérdésben, bizonyára szeretné tudni, hogy mi lehet az épületsüllyedés oka, hiszen komoly dologról van szó. A háttérben többféle tényező állhat, lássunk ezek közül néhány, gyakran előforduló esetet.

Szakszerűtlen kivitelezésből adódó problémák:

  •     Az építkezésnél nem fordítottak gondot a talaj vizsgálatára, és az üreges, laza szerkezetű
  • Rosszul választották meg az alapozási síkot és módot
  • Nem megfelelően alakították ki az alápincézett és alápincézetlen részek csatlakozását
  • Helytelenül történt a csapadékvíz elvezetése

Természeti jelenségekből adódó problémák:

  • Dinamikus rezgések által okozott talajmozgások
  • Csapadékos időjárásból adódó talajmozgások

Bármi legyen is a kiváló ok, az épületsüllyedés megállításának leghatékonyabb módja a tömörítő cölöpözés. Ne feledje, hogy a szerkezet stabilizálásának érdekében mindenképpen szakértők közbenjárására van szükség, méghozzá a lehető leghamarabb!

Cégünk, a Mérnökangyal Kft. rendelkezésére áll, ha a cölöpözés a kulcs az épületszerkezet megerősítéséhez! Tevékenységünkről bővebben tájékozódhat a www.angyalhazak.hu weboldalon, és amennyiben szeretne ajánlatot kérni vagy kérdése lenne a témában, várjuk megkeresését a +36-30-370-1601-es telefonszámon, illetve az angyalgyorgy@angyalhazak.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum