Elektropolírozás, avagy a felület optimalizálásának legegyszerűbb módja

Ipar

Rozsdamentes acél munkadarabokkal dolgozik, és szeretné a lehető legtöbbet kihozni a kész termékekből? Ebben az esetben felületkezelésen kell átesniük a munkadaraboknak, melynek segítségével optimalizálható azok felülete. A rozsdamentes acél kedvező tulajdonságai csak elektropolírozással érvényesülnek, ezért Önnek is érdemes megismerkednie ezzel az eljárással!

Az élelmiszeriparban, gyógyszergyártásban, orvosi műszerek előállításában és az atomenergia területében az a közös, hogy a felhasznált alapanyagoknak szigorú követelményeknek kell eleget tenniük. Ha ezek valamelyikéhez kapcsolódik az Ön munkája is, pontosan tudja, hogy nem jöhet szóba más, csak rozsdamentes acél. Ám önmagában ez az anyag sem képes minden elvárásnak megfelelni, ahhoz, hogy a kész termék jól funkcionáljon, kezelni kell a munkadarabokat.

A rozsdamentes acél elektropolírozással válik korrózióállóvá, hiszen ez az eljárás teszi lehetővé a felületi érdesség javítását, méghozzá egyszerűen és gazdaságosan. Az eljárás ezen felül csökkenti a felület mechanikai feszültségét, a súrlódást, passziválja a felületet és a mágneses tulajdonságokat is javítja. Nehezebben rakódnak le a szennyeződések, ennélfogva a kész termékeket könnyebb lesz tisztítani, és még az élettartamuk is növelhető az elektropolírozásnak köszönhetően.

A felületkezelési eljárásnak bármilyen alakú munkadarabot alá lehet vetni, és a méretet illetően is rendkívül széles skálán mozognak a lehetőségek. Az elektropolírozás ennélfogva a legkülönfélébb munkadarabok kezelésére alkalmas, így például húsipari akasztók, orvosi csipeszek, gyógyszeripari autoklávok belső felülete, vákuum üstök, de még radioaktív sugárzásnak kitett tárgyak is.

Ha mindezek alapján úgy látja, hogy az elektropolírozás az az eljárás, amire szüksége van, bízza a feladatot cégünkre, a KORROFOB Felületvédelmi és Kereskedelmi Kft.-re! A felületkezelésre sor kerülhet az Ön üzemében és a mi telephelyünkön is, de bármi legyen is a helyszín, velünk profi munkára számíthat. Szolgáltatásunkról a www.korrofob.hu weboldalon tudhat meg többet, ajánlatot pedig a +36-309-492-392-es telefonszámon vagy a korrofob@korrofob.hu e-mail címen tud kérni.

Archívum

Archívum

Archívum