Daruk vizsgálata és a károk megelőzése

Szolgáltatás

daruk vizsgálata során a hegesztési varratok minősítése sem maradhat el, hiszen az anyagvizsgálat nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szakemberek pontos képet kapjanak a berendezések állapotáról. Kímélje meg vállalkozását a komoly károktól, és gondoskodjon az ipari anyagvizsgálatról!

A daruk az anyagmozgatás nélkülözhetetlen eszközei, melyek masszív és ellenálló szerkezetüknek köszönhetően a legnehezebb terhekkel is képesek megbirkózni. Az anyagok azonban még egy ilyen berendezés esetében sem örökéletűek, rendszeresen ellenőrizni kell az állapotukat ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek a károk. Ha a szakemberek tisztában vannak a hibákkal, meg tudják tenni a szükséges intézkedéseket, mindehhez pedig elengedhetetlen a daruk vizsgálata.

Az anyagvizsgálat szempontjából a daruk vizsgálata elsősorban az összekötő hegesztési varratok minősítését jelenti, melyre a darupályák, illetve daruszekrények esetében is szükség van bizonyos időközönként. A daruk vizsgálata minden esetben szemrevételezéssel kezdődik, ezt követik a célnak megfelelő vizsgálati módszerek, ami a darupályák és daruszekrények esetében hasonlóan alakul. Toldó-varratokon vastagságtól függően radiográfiai vagy ultrahangos vizsgálatot végeznek (ez nagyobb terhelésű szerkezetek esetén repedés vizsgálattal egészül ki), sarokvarratos kötéseknél pedig a mágnesezhető poros vagy a folyadékbehatolásos vizsgálatot vetik be. A daruk vizsgálatának terjedelme többféle tényező függvénye, a vonatkozó előírások mellett figyelembe kell venni a terhelést és a veszélyességet is.

Érdekelné az ipari anyagvizsgálat? A daruk vizsgálatát bízza bátran cégünkre, a R.U.M. Testing Kft.-re! Munkánkat szakszerűen, a legnagyobb alapossággal végezzük, biztos lehet benne, hogy ha a vizsgálati eredményeknek megfelelően megteszi a szükséges óvintézkedéseket, elkerülheti a károkat. Ha szeretne többet megtudni cégünkről és vizsgálati módszereinkről, kattintson a www.rumtesting.hu weboldalra, szolgáltatásunk igénybevételéért pedig keressen minket a +36-1-405-8934-es telefonszámon vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum