Csővezeték vizsgálat szakszerűen, pontosan

Szolgáltatás

Ha belegondolunk, mekkora károkat tud okozni egy csőrepedés a lakásban, máris megértjük, miért olyan fontos a csővezeték vizsgálat ipari területeken. Ilyen környezetben olykor mérgező vagy éppen maró hatású közegeket szállítanak a vezetékek, ez pedig nem csak az adott területen okozhat súlyos károkat, de a környezetre nézve is veszélyes lehet. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy az ipari csővezeték vizsgálat szigorú előírásokhoz van kötve, azt a meghatározott módon és időközönként kötelező elvégezni.

Bármilyen közeget is szállít a csővezeték, annak biztonságos üzemelése érdekében nem maradhat el a szakszerű anyagvizsgálat. A csővezeték vizsgálat ilyen esetekben a nem oldható kötések, vagyis a hegesztési varratok roncsolásmentes vizsgálatát foglalja magába. Az anyagvizsgálat pontos körülményeit, az alkalmazott eljárásokat természetesen mindig az adott körülmények határozzák meg, de vannak bizonyos vizsgálatok, amiket minden esetben el kell végezni. A csővezeték vizsgálat a tompa- és sarokvarratok esetében is vizuális vizsgálattal indul, majd mágnesezhető poros vagy folyadékbehatolásos vizsgálattal folytatódik. A tompavarratok ellenőrzése mindezeken felül rendszerint radiográfiai vagy ultrahangos vizsgálatra is kiterjed.

Felületi repedések, valamint korróziós károsodások a külső és belső felületeken egyaránt előfordulhatnak, a belső felületeken emellett a közeg koptató hatása is sérülést okozhat. A csővezeték vizsgálat célja az esetleges károsodások felkutatása, illetve azok mértékének meghatározása a biztonságos üzemelés és a berendezések élettartamának növelése érdekében. Az anyagvizsgálat nem csak a szabályok betartása miatt fontos, hanem a vállalat érdekeit is szolgálja, ezért minden érintett ipari területen nagy figyelmet érdemel.

Ha Ön még nem talált olyan csapatot, akikre szívesen rábízná a csővezeték vizsgálat elvégzését, ismerje meg a R.U.M. Testing Kft. szolgáltatását! Az ipari anyagvizsgálat módszereiről mindent megtudhat a www.rumtesting.hu weboldalon, ajánlatért pedig keressen minket a +36-1-405-8934-es telefonszámon vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum