Betonvas méretezési kisokos

Építőipar

Az építkezések során számos különféle igény merülhet fel, de vannak olyan alapvető megoldások, amik minden esetben fontos szerepet töltenek be a tökéletes végeredmény érdekében. A legtöbb épületből ma már nem hiányozhatnak a betonszerkezetek, amik jól bírják a terhelést, azonban a húzásnak és hajlításnak nem tudnak ellenállni. Ez a probléma könnyen kiküszöbölhető betonvas beépítésével, ami jelentősen megnöveli a szerkezet terhelhetőségét.

betonvas lényegében egy kör keresztmetszetű acélszál, ami lehet sima vagy bordázott felületű. A szükséges mennyiség és méret meghatározása során különös körültekintéssel kell eljárni, ugyanis ez fogja meghatározni a betonfelület stabilitását. Általánosságban elmondható, hogy minél vastagabb a betonvas, annál nagyobb terhelést bír, ennek ellenére több, vékonyabb szál használatával nagyobb stabilitást lehet elérni. Mit érdemes tudni a helyes méret kiválasztásához?

betonvas kiválasztása során az átmérő a legfontosabb mérőszám, ami azt jelöli, hogy hány milliméter vastagságú a szál. Ez általában 8 és 32 milliméter között mozog. A járatos méret azt mutatja meg, hogy milyen hosszú a szál. Ezzel kapcsolatban jó tudni, hogy a standard méret 12 méter, de ha más hosszra van szükség, a betonvas toldható. Az átmérő és a hossz megadja a térfogatot, a tömeg ismeretében pedig már könnyedén ki lehet számolni a fajsúlyt.

Amennyiben betonvas szálakat vásárolna, forduljon bizalommal a Betonacél Szerelő Kft.-hez! Tőlünk gyorsan és egyszerűen beszerezheti a betonvasat a szükséges mennyiségben. Budapesti, valamint debreceni telephelyünkön egyaránt rendelkezésére állunk, és ha bizonytalan a méretezést illetően, szakértőink szívesen segítenek meghozni a döntést. Látogasson el www.betonacelszerelo.hu weboldalunkra, ahol minden részletet megismerhet termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, és árajánlatért keresse bátran munkatársunkat a zita.ujhelyi@betonacelszerelo.hu e-mail címen vagy a +36-30-391-8914-es telefonszámon!

Archívum

Archívum

Archívum