Az aramid szál alapú termékek előnyei

Ipar

Sokféle területen van szükség rendkívül ellenálló, speciális alapanyagokból álló termékekre. A hétköznapi életben talán észre sem vesszük, amikor ilyenek vesznek minket körül, hiszen használatuk természetes, előállításuk azonban nagy körültekintést igényel. Az aramid szál alapú termékeket számos területen használják, mégis keveset tudunk róluk, viszont azok számára, akik ilyen eszközökkel dolgoznak, nélkülözhetetlen a beszerzésük. Milyen tulajdonságai miatt lehetnek szükségesek az aramid szál alapú termékek?

Az aromás poliamidok csoportjába tartoznak az aramidok, melyek különleges szerkezetükből adódóan rendkívül ellenállóak a különféle fizikai hatásokkal szemben. Korrózióállóak, valamint a savaknak-lúgoknak is ellenállnak. Az aramid szállal erősített anyagok legnagyobb előnye azonban nagyfokú hőállóságukban rejlik, magas hő hatására is tartják a méretüket. Ám ez még nem minden, hiszen olyan érvek szólnak mellette, mint a magas, 3000 MPa feletti szakítószilárdság, rendkívüli szívósság és ütésállóság, melynek köszönhetően az aramid szál alapú termékek is hasonló tulajdonságokkal jellemezhetőek. Olyan területeken alkalmazzák ezeket, mint a golyóálló mellények, vágás álló kesztyűk és katonai felszerelések készítése, de használják az aramid szál alapú termékeket ezen felül a repülés- és űrtechnikában, továbbá a tenger alatt húzódó kábelek védőborításaként is.

Megbízható nagykereskedést keres, ahol beszerezheti a munkájához szükséges aramid szál alapú termékeket? Ismerje meg a WESTEX Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. termékkínálatát, melyben ezek az eszközök is helyet kaptak! Az aramid szál alapú termékek kiváló minőséget képviselnek, így biztos lehet benne, hogy ha tőlünk vásárol, eszközei nem fogják cserben hagyni munkája során. Látogasson el www.westex.hu weboldalunkra, és böngésszen bátran választékunkban, amennyiben pedig kérdése lenne termékeinket vagy szolgáltatásainkat illetően, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését a westex@t-online.hu e-mail címen és a +36-94-510-102-es telefonszámon!

Archívum

Archívum

Archívum