Automatizálás és szoftverek az iparban

Ipar

Az emberiség évszázadok óta arra törekszik, hogy fizikai terheit csökkentse és hatékonyabbá tegye a munkát. Ennek eredménye, hogy ma már szinte minden területen gépek használata váltja fel az emberi munkaerőt. A folyamat következő szakaszában átállunk arra, hogy a gépek egy öniránytó rendszer részeként, szoftverek segítségével működjenek. Lényegében ezt nevezzük automatizálásnak, ami napjainkban, a szemünk előtt zajlik. Az automatizálás egyetlen hátrányaként szokták emlegetni az átállással járó magas költséget, ez azonban befektetésnek tekinthető, ha figyelembe vesszük az előnyeit. Nézzük, milyen érvek szólnak mellette!

A kedvezőbb gazdasági mutatók elérése kikezdhetetlen érv. Az automatizálásnak köszönhetően magasabb termelékenység érhető el, méghozzá kevesebb munkaerővel, ráadásul energia megtakarítással is számolni lehet. Az optimálisabb műszaki tulajdonságok végeredményben szintén a gazdasági előnyöket szolgálják. Itt olyan lényegi változásokat lehet kiemelni, mint a könnyebb tervezhetőség, az egyenletes minőség biztosítása, a magas üzembiztonság vagy a munkafolyamatok közötti gyorsabb átállás. Hogyan néz ki az átállás a gyakorlatban?

Az automatizálás kulcsa az innovatív szoftverek alkalmazása, de a rendszer kiépítésének természetesen komoly eszközigénye is van. Mindez csak abban az esetben tud érvényesülni és hatékonyan működni, ha a korszerűsítés a felhasználási területnek megfelelő, egyedi megoldásokkal történik.

Érdeklik az automatizálás lehetőségei? Szeretne részese lenni a negyedik ipari forradalomnak? A Weidmüller Kft. szakértői izgalmas, speciális igényekre tervezett megoldásokat kínálnak a szoftverek és a szükséges eszközök terén egyaránt! Látogasson el www.weidmueller.hu weboldalunkra, ahol tájékozódhat arról, hogy pontosan hogyan tudunk segítségére lenni! Amennyiben kérdése lenne szolgáltatásunkkal kapcsolatban vagy szeretne ajánlatot kérni, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén! Szakértőink rendelkezésére állnak a +36-1-464-7888-as telefonszámon, illetve az info@weidmueller.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum