Amit az ipari kazán vizsgálatáról tudni érdemes

Munka

Ipari kazánt üzemeltet, és szeretne tisztában lenni azzal, hogy milyen lépéseket kell tenni a rendszer gondtalan működése érdekében? A szakszerű állapotfelmérés segít feltárni az esetleges problémákat, ezért rendszeresen gondoskodni kell az ipari kazán vizsgálatáról, amivel minden kellemetlenség elkerülhető!

Az ipari kazánok gondos ellenőrzésen esnek át, mielőtt először megkezdik működésüket, a nagy igénybevétel és a különféle károsító körülmények azonban idővel kikezdhetik az anyagot. A műszaki jellegű vizsgálatokon túl tehát időről időre be kell iktatni az anyagvizsgálatot is, ami átfogó képet tud adni a rendszer állapotára vonatkozóan, ezért nélkülözhetetlen a biztonságos és gondtalan működés érdekében.

Ha az ipari kazán vizsgálata időben megtörténik és szakszerűen van elvégezve, akkor az üzemeltetők pontosan tudják, mire számíthatnak a jövőben. Amennyiben szükséges, tervezetten lehet javítani, cserélni a problémássá vált elemeket, így nem zavarhatja meg a munkát hosszabb leállás, nincs veszélyforrás és bevételkiesés sem.

Az anyagvizsgálat során a legnagyobb igénybevételnek kitett részekre kell helyezni a hangsúlyt, ez ipari kazánok esetén például a kazándob, a túlhevítő kamra és a lángcsövek ellenőrzését jelenti. A probléma többféle formában mutatkozhat meg, nagy figyelmet kell szentelni a korróziós jelenségeknek, repedéseknek, elhordás jellegű falfogyásoknak, külön meg kell vizsgálni továbbá a beépített anyagok állapotát.

Az állapotfelmérést minden esetben az adott üzemi jellemzőket alapul véve kell elvégezni, a vizsgálatok fajtáit, mennyiségét és pontos helyét is egyedileg kell meghatározni, mindez pedig az anyagiakat illetően is fontos befolyásoló tényező.

Ha az ipari kazán vizsgálatát cégünkre, a R.U.M. Testing Kft.-re bízza, biztos lehet benne, hogy alapos, mindenre kiterjedő állapotfelmérést végzünk. Tevékenységünkről, vizsgálati módszereinkről a www.rumtesting.hu weboldalon tájékozódhat, ajánlatért pedig keressen minket bátran a +36-1-405-8934-es telefonszámon vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum