A tűzgátló üvegek fontosságáról pár szóban

Ipar

Általánosságban a tűzgátló üvegekről

Köztudott, hogy közösségi épületekben, irodaházakban, rendezvénytermekben vagy ipari csarnokokban és üzemekben a hő és tűz elleni védelem nélkülözhetetlen.

A védekezés egyik modern eszköze a tűzgátló üveg, mely a besorolásának megfelelő ideig képes védeni adott oldalt a hőtől, füsttől és a tűztől. Ez az idő lehet 30, 60, 90 vagy akár 120 perc is. Általánosságban 2 főbb kategóriát különböztethetünk meg:

1)     „E” üvegek, melyek a tűz terjedését akadályozzák.

2)     „EI” üvegek, melyek a tűz terjedése mellett a hőátbocsátást is megakadályozzák.

tűzgátló üvegek működéséről

A leghatékonyabb tűzgátló üveg összetett konstrukció, működési mechanizmusa eltér a hagyományos üvegtől. Tűz esetén, a keletkező hő hatására a speciális üvegszerkezet külső rétege megreped, az alatta lévő gél pedig megduzzad, majd olyan masszív, tűzcsillapító réteggé habosodik, mely még a megrepedt, külső üvegréteget is ledobja magáról. Ez a habréteg adott ideig védi az alatta lévő, következő üvegréteget, majd a folyamat kezdődik elölről, míg az utolsó rétegig ér.

Bármilyen kategóriájú üvegről is legyen szó tehát, a tűzállósági értéket a rétegek száma nagyban befolyásolja. Hogy az épületen belüli tűzszakaszok lezárására, vagy homlokzati tűzterjedés gátlásra használjuk a választott típusú rendszereket, az tűzvédelmi és épületszerkezeti kérdés is, mindenképp szakember segítségét és hozzáértését igényli.

Az Ön tűzgátló üveggyártó partnere

Mi a VRT-Üvegfalak Kft.-nél 20 év tapasztalattal készítünk beltéri üvegfalakat, válaszfalakat, egyedi üvegrendszereket, üvegajtókat és tűzgátló üveg rendszereket is. Weboldalunkon, a www.vrt-uvegfalak.hu oldalon elolvashatja részletes bemutatkozásunkat, képet kaphat jártasságunkról és referenciáinkat is megtekintheti.

Kérdéseivel és egyedi elképzeléseivel az alábbi elérhetőségeinken várjuk jelentkezését:

+36-1-239-4525-ös, vagy +36-20-978-9744-es telefonszámokon, a vrt@vrt-uvegfalak.hu e-mail címen vagy az 1138 Budapest, Váci út 136/c alatt!

Archívum

Archívum

Archívum