A szellőző tisztítás elhanyagolásával járó következmények

Szolgáltatás

A társasházak szellőzőrendszerének tisztítását kötelező elvégezni a megadott időközönként, ezt ugyanis jogszabály írja elő. Ennek ellenére sokan nincsenek tisztában azzal, hogy pontosan miért is van erre szükség. Nézzük, milyen következményekkel jár a szellőző tisztítás elhanyagolása!

A rendszeresen tisztított és karbantartott szellőzőrendszer megalapozza, hogy a lakásokat friss, egészséges levegő járja át. A szellőző tisztítás egyik legfontosabb célja, hogy megakadályozza a lerakódó szennyeződések következtében megjelenő kórokozók és kártevők elszaporodását. A szennyezett levegő nem csak betegségek előidézője lehet, hanem kellemetlen szagokat is hordoz, ami a társasház valamennyi lakóját érinti. A szellőzőrendszerben idővel felhalmozódó szennyeződés azonban más veszélyt is rejt magában, ez az anyag ugyanis éghető. Ez azt jelenti, hogy a szellőző tisztítás tűzvédelmi szempontból sem elhanyagolható, hiszen abban az esetben, ha tűz üt ki, a láng és a füst könnyebben terjed egyik lakásról a másikra.

Összefoglalva elmondható, hogy a rendszeres, szakszerű szellőző tisztítás a lakók kényelmét, egészségét és biztonságát egyaránt szolgálja. Elhanyagolása az említett kockázatok mellett anyagilag is megterhelő lehet, fontos tudni ugyanis, hogy a hatóság bírságot szabhat ki, ha a társasház képviselete nem tesz eleget kötelezettségének.

szellőző tisztítás folyamata a lakók számára gyakorlatilag észrevétlen, mivel az a tető felől történik. A szakemberek nem mennek be a lakásokba, nincs szükség időpont egyeztetésre, és nem kell felfordulással számolni, a szellőző tisztítás egyetlen velejárója a tiszta, egészséges levegő.

Amennyiben Ön még nem talált olyan csapatot, akikre szívesen rábízná a szellőző tisztítást, forduljon bizalommal a Filantrop Kft. szakértőihez! Velünk nem jelent gondot a jogszabály betartása és a lakók kényelmének biztosítása, hiszen munkánkat minden szükséges tudás birtokában, nagy rutinnal végezzük. Ha szeretne többet megtudni szolgáltatásunkról, látogasson el www.filantrop.org weboldalunkra, és bátran lépjen velünk kapcsolatba a +36-76-322-321-es telefonszámon vagy a filantrop@filantrop.org e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum