A korrózióvédelem leghatékonyabb módja

Munka

Számos kedvező tulajdonságának köszönhetően a fém az egyik leggyakrabban használt alapanyag a különféle ipari területeken, ugyanakkor alkalmazása esetén bizonyos hátráltató tényezőkkel is számolni kell. A korrodálódás lényegében egy kémiai reakció, ami a természetes módon végbemenő oxidációs folyamat révén rongálja a fémszerkezeteket. A folyamat rendkívül komoly károk okozója lehet, ám mindez megelőzhető szakszerű korrózióvédelem segítségével. Mit érdemes tudni erről az eljárásról?

korrózióvédelem célja a fémszerkezetek élettartamának növelése, hiszen az eljárás eredményeképpen azok hosszú időn át képesek ellenállni az oxidációs folyamatnak. Ma már többfajta technika áll rendelkezésre ehhez, azonban mindegyik esetében elmondható, hogy a korrózióvédelem két lépésből áll, a felület gondos előkészítését követi a felületvédelem. Fontos, hogy a korrózióvédelem csak abban az esetben nyújt hatékony megoldást, ha a megfelelő módszert alkalmazzák a szakemberek. Azt, hogy egy adott munkánál melyik technológia bizonyul a legjobb választásnak, a kezelni kívánt fém tulajdonságai, továbbá a belső és külső környezeti tényezők alakulása határozza meg.

korrózióvédelem legkiválóbb módszerei közé tartozik az alumíniumszórás és a cinkszórás. Ezeknek az eljárásoknak a lényege, hogy a homokszórással megtisztított felületre alumínium, illetve cink bevonatot hordanak fel a szakemberek. Az így végzett korrózióvédelem olyan területeken is hatékony megoldást nyújt, ahol komoly kihívást jelent a korrodálódás megelőzése.

Amennyiben profi szakemberekre bízná a korrózióvédelem feladatát, Önnek a WELDTECH Kft.-re van szüksége! Mi a hagyományostól eltérő megoldást alkalmazunk az alumíniumszórás, illetve cinkszórás során, melynek köszönhetően a korrózióvédelem színvonalasan és költséghatékonyan megvalósítható. Ha érdekli a lehetőség, látogasson el a www.weldtech.hu weboldalra, ahol bővebben olvashat az általunk alkalmazott eljárástól! Amennyiben ajánlatot kérne, esetleg kérdése lenne, rendelkezésére állunk a +36-34-551-555-ös telefonszámon és a weldtech@weldtech.hu e-mail címen!

Archívum

Archívum

Archívum